Wednesday, October 29, 2014

Doa hari lahir..


Hari ni hari lahir seorang member..
Ada sesorang bagikan dia doa hari lahir yang memang superb sekali!!
Ini dia doanya..
Best kan?
Kalau best sila copy-paste doa ini untuk member2 anda :-)

اَلسَّلامُعَلَيْكُمْوَرَحْمَةُاللهِوَبَرَكَاتُه Selamat Hari Lahir, Roziana binti Rahim ... 


"Ya Allah... Sesungguhnya hambaMu ini memohon dengan penuh pengharapan kepadaMu Ya Allah... Sempena ulangtahun kelahiran sahabatku, Roziana binti Rahim, Kau panjangkanlah umurnya dan kurniakan kepadanya kehidupan yang lebih bahagia dan berjaya dari tahun2 sudah. Kurniakanlah kepadanya rezeki yang murah, banyak, berkat dan direstuimu Ya Allah. Jauhkanlah dia dari belenggu kesusahan, kemiskinan dan kebuluran darinya dan keluarganya..

Ya Allah Ya Tuhanku... Bukakanlah kepadanya pintu kebajikan, pintu berkat, pintu nikmat, pintu rezeki, pintu kesihatan, pintu keselamatan, pintu syurga dan segala pintu kebaikan di dunia dan akhirat. Dan hambaMu ini jua memohon kepadaMu Ya Allah... Jauhkanlah segala pintu kejahatan dan keburukan darinya dan keluarganya...
Ya Allah, tiada yang mudah kecuali Engkau yang memudahkan dan Engkau jua Ya Allah yang menjadikan yang susah itu mudah. Permudahkanlah kehidupannya dan keluarganya. Jauhkanlah mereka dari segala bala dunia dan akhirat. Jauhkanlah dia dari pujukan iblis dan syaitan serta jauhkanlah dia dari kejahatan manusia dan jin yang memusuhinya dan jauhkanlah dia dari pengaruh nafsu yang menyesatkannya. 

Ya Allah hidupkanlah dia dengan keimanan dan matikanlah dia bila sampai masanya dalam keimanan... Ya Allah Kau berikanlah kepadanya kesihatan fizikal dan mental yang terbaik, terangilah hatinya dengan cahaya hidayahMu, perbaikkanlah amalannya dan tunaikanlah hajatnya baik dalam agama, dunia dan akhirat. Sesunguhnya hanya Engkau yang Maha Kuasa atas tiap2 sesuatu. 

Ya Allah, Engkau sinarilah dirinya dengan cahaya Nur Mu dalam hatinya, telinganya, matanya, kiri kanannya, mukanya, belakangnya, atas dan bawahnya, urat sarafnya, dan pada darahnya, serta dagingnya, rambutnya dan lidahnya, kaki tangannya dan semoga Kau jadikan Nur itu pada semua pandangan dan fikirannya dengan rahmatMu Ya Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang....

Ya Allah, ampunilah segala dosa2nya dan kedua ibubapanya serta keluarganya dan semua teman2nya dan muslimin muslimat kerana hanya Engkau Maha Pengampun akan setiap dosa. 

Ya Allah, jadikan dia juga seorang mukminah yang solehah kepada semua yang berkaitan dengannya. 

Ya Allah... Semoga Kau kurniakan segala kebahagiaan, kejayaan, kekayaan dan keindahan kepada dia di dunia dan akhirat. Kau jadikanlah Roziana binti Rahim hambaMu yang beriman, bertaqwa, beramal soleh dan bersabar atas segala perintahMu dan ketetapanMu. Ampunilah segala dosanya sedar atau tidak. Jadikanlah dia sebaik2 wanita iaitu wanita yang solehah seindah hiasan di dunia ni. Amin Ya Allah, Amin Ya Rahman, Amin Ya Rahim, Amin Ya Rabbal 'Alamin."
Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...