Thursday, August 6, 2015
Resipi Roti Arab
Roti Arab
Ihsan - copy-paste facebook
Bahan2:
1. 500g tepung
2. 1 peket ibu roti / yis 11g
3. Secubit garam
4. Air secukupnya...biasanya 1 cawan dah cukup
Cara2:
1. Gaul tepung, yis & garam...gaul kering.
2. Masukkan air sedikit demi sedikit sambil uli tepung hingga sebati...pastikan adunan tak lembik. Uli sampai tepung tak melekat di tangan.
3. Bulat2kan doh sebesar saiz tutup botol minyak masak yg 5 liter tu. Bulat besar2 la...
4 . Biarkan doh naik sekali ganda...dalam 10 minit...lepas tu ambik sebiji2...lenyek atas papan potong ka, atas dulang ka, atas lantai ka.. biasa jadi saiz besar piring nasi.
5. Letak atas kuali rata. Kalau elok adunan n cara lenyek doh...cantik la naik rotinya...
Subscribe to:
Post Comments (Atom)

pondok abuya lakonan faizal hussein vanidah imran

the hachi skyscape a floating sanctuary in the hea...

kebakaran saluran gas kebarangkalian letupan susul...

menteri besar pahang kalau abang belon nak berniag...

it takes more than just a badge to instil patrioti...

ibu terjun ke laut bersama 2 anak di sabah anak le...

benteng melayu terakhir dengan menara kl sejak bil...

gen z can help to future proof workplace by bridgi...

monoloque rindu dendam hari raya chord

perempuan melawan lara

berdentum gegaran disangka pesawat terhempas mangs...

Resepi Telur Bungkus Paling Menepati Selera Puas Hati Bila Isinya Lebih
No comments:
Post a Comment