Tuesday, September 4, 2012

Checkup - 19 Minggu

Aku jarang update pasal pregnancy week kat blog ni.. Sebab apa ek? Ntah la.. Malas kot.. Hehehe...
Kepada pembaca semua.. Aku nak announce ni.. Aku dah pregnant 19 minggu.. Yay!!
Baru je buat check up hari ni.. Appoinment ni kali ke berapa tu aku dah lupa la. Ni kali pertama aku p test sorg2. Husband x boleh teman sebab dia keje.

Test urine normal, Blood pressure test normal, berat pun ok.. Naik 1 kilo. Bulan lepas 39 kg. Bulan ni 40 kg.. Ringan je aku ni.. Pernah dulu sekali kena marah ngan nurse sebab berat turun.. Dari 42 kilo turun jadi 38. Masa tu aku alah teruk. Sampai nak makan apa pun x boleh.. Asyik muntah je.. Huhuhu..

Masa check perut aku bgtau nurse. Sebelum ni pagi2 je mst dah ada baby gerak. Tapi xtau plak hari ni dia diam je.. Kalau dah boleh rasa dia gerak apa kata kita check denyutan jantung dia.. Nurse tu suggest kat aku.. Aku ok je.. Dia pun check la.. Dup Dup Dup.. Aku dengar.. Nurse tu tunjuk bacaan alat tu kat aku.. Dia kata ok la ni.. 153.. Aku senyum je.. X faham pape pun sebenarnya.. Dia kata ok.. Aku pun ok je la.. Alhamdulillah.. Harap sumenya selamat..

Bila aku nak p scan baby ni ek? Masih belum berkesempatan lagi......


Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...