Wednesday, May 29, 2013

KELEBIHAN SHOPPING ONLINE


Kelebihan shopping online 

1.       Jimat masa –

Seperti mana yg semua orang tahu shopping online mmg sgt menjimatkan masa. Xperlu berjln penat –penat menuju ke kedai nk pilih2 brg yg berkenan.. klo da kluar rumah tu, lagi-lagi bila ke shopping mall msti  spend masa sejam stgh ke 2 jam..mana xnye nk cari parking lg..klo parking penuh mau dekat stgh jam nk cari parking..ble nk blik plak nk bratur byr ticket parking..ktstu je da bpe minit? ...ble shopping online.. yg biasa orang buat hanya scroll scroll ke bawah,scroll scroll k eats blik nk tgk mne brg lg cntik, ble berkenan..click2 shj..huh..wow..semudah 1 2 3 hehe..so jimat masa shopping online mmg terbukti.



2.       Dpt mengelakkan dari sebarang pykit berjangkit-

For sure kt shopping mall ramai org. ktstu la mcm2 pykit yg senang merebak berleluasa..nk nk mcm family yg ada ank kecil..ala shianye..mmg seronok bwk ank2 berjln..tp klo da lme belek brg kt kawasan org ramai, ank mudah kene pykit..tau2 je blik umah anak dah kene demam xpon kene kutu ke xpon kene pnyakit kaki tgn dan mulut..nauzubillah..klo bleh elakkan la berjln lama2 dlm shopping mall..sbb imunisasi ank blom ckup kuat mcm kite yg dah dewasa ni..

ble shopping online..kt umh pon bleh shopping mse tgh baring smbil breastfeed pon still bleh shopping online..wahh..semudah 1 2 3 kn..hehe



3.       Jimat duit kos sampingan –(duit parking,duit mkn)

Bila keluar shopping msti terasa lapar..msti nk pegi mkn..msti punye..klo sorng mau kene charge rm10 tp ble bwk budak2..kos akn jadi lebih besar..mau dekat 50 hingget..lbih besar nilai duitnye yg kene keluarkn  ble ank da pndai nk memilih. Cth situasi satu : “mama nk mkn kfc ma.bleh ke?” situasi dua : “nk mkn pizza mama..nk nk jugak..”erk..pening sudah.. ble shopping online mkn je ape ade kt umh..ank nk mkn,masakkn shj..duit parking rm10 bleh dijadikan duit penghantaran pos..xrugi kan?mudahkan ? sgt mudah semudah 1 2 3 hehe..



4.       Boleh cari macam-macam barang.

Pelbagai barang yg xde kt pasaran kite bleh dapat secara online. Boleh membeli barangan yang tiada di tempat kita. Nk apa ckp je..type je ape kite nk pasti ade je org yg jual samada penjual online tu btol ke x barang yg dijualnya..aa..yg itu da masuk bab lain…nti kte selidik pula macammana nk elakkan dari kene tipu dengan penyangak online..iskh..iskh..iskh..



5.       Boleh elakkan dari kene ragut-

Kes skg menjadi2..tkutnye…ni dari pengalaman sendiri..pkul 9 pagi masa rmai org mula datang ke office..tiba2 officemate kene ragut rantai..pergh..terangkn wktu tu…tgk berani sungguh manusia melakukan kejahatan..tkutnye.. ble shopping online boleh menghindarkan dari kene ragut..hurm bguskan..bagus3..

6.       Boleh elakkan dari kene rogol -

7.      Boleh elakkan dari kene raba -

Jadi orang ppuan ni sshkan? Lawa sngat nnt ada orang berkenan. Kalau berkenan je xpe. Kalau lain yang di berkenannya kan ssh.. Hehehe.. faham2 sendiri


8.       Jimatkn kos transport-

Minyak petrol skg smkin mahal,tiket train pon sama..mahalnye..mahal2..baik dok umh shopping..jimatkan..jimat jimat..semudah 1 2 3..



9.       Lebih murah dari harga pasaran

Kebanyakan nnye macamtu..tp rugi la klo bli lg mahal dari harga offline..sbb mmg jualan secara online selalunye utk menjimatkan kos..dan memudahkan.



10.       Boleh membeli barangan yang tiada di tempat kita



Banyakkan kelebihan? ..bagus3.. So, jangan berlengah2 lagi.. Jom kita shopping kat De Sister Corner sekarang!


www.facebook.com/DeSistersCorner
Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...