Monday, May 13, 2013

Kentang Goreng Wedges

    
Kentang Goreng Wedges

    Bahan-bahan:
  1.     Ubi Kentang
  2.     Telur
  3.     Tepung Jagung
  4.     Serbuk secukup rasa maggi
  5.     Garam


    Cara-cara penyediaan:

  1.     Ubi kentang dibersihkan terlebih dahulu, kemudian dipotong ‘wedges’. Setelah itu direbus sehingga masak. Masukkan garam secukupnya. Setelah kentang masak toskan air.
  2.     Pecahkan telur dan kacau sebati, masukkan serbuk secukup rasa maggi dan sedikit garam, kemudian gaulkan pada kentang ‘wedges’ yang telah direbus dan ditoskan.
  3.     Selepas itu taburkan tepung jagung yang telah digaulkan dengan Serbuk secukup rasa maggi. Gaul sebati seterusnya digoreng ranggup.
Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...