Tuesday, April 17, 2018

Resepi Biskut Pepero Inspired

Hai semua! Dah ready nak raya? Hari ni admin nak share satu resepi biskut raya yg teramat lah simple untuk dibuat. Biskut all-time favourite, digemari kanak2 mahupun dewasa. Silap2 belum sempat raya dah habis hehhe.

Biskut Pepero Inspired

Bahan2
-biskut jejari timbang 1kg (RM13)
-Beryl's Milk Chocolate Compound (RM 13.70)
-Almond nibs (RM 12)

Cara2
1) Cairkan coklat (double boil)
2) Bakar almond nibs kejap utk rangupkan kacang (180 degree, 10 minit)
3) Masukkan almond nibs dalam coklat cair
4) Celup2 biskut dengan coklat
5) Sejukkan dlm peti ais smpai coklat set.
6) Siap! Boleh simpan dalam balang raya menanti untuk di ngap 😁
**memang sedap. Sebijik rasa Pepero 🤤

Selamat mencuba!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...