Saturday, November 19, 2011

Korang nak anak korang keje apa?


Tajuk entry keibubapaan sket kan?
Hehehe..

Semalam dekat pukul 7 lebey pun masih kat opis. Pastu ada sorang member tu tnya:-
"Sue, kalau la anak kau nanti cakap kat kau dia nak jadi programmer, kau bagi x?"

Aku cakap kat dia:-
"Xyah la jadi programmer. Jadi cikgu lagi best!"

Aku tingat balik masa time aku tengah dok study dl. Mak aku selalu cakap. Nape x amik cikgu je?
Masa aku tengah busy2 cari keje pun dia selalu tnya. Nape x jadi cikgu je?
Suka betul dia kalau aku jadi cikgu kot.
Tapi time tu seru untuk aku jadi cikgu belum sampai kot.
Hati aku x terbuka langsung psal nak jadi cikgu ni.

Sekarang ni bila dah keje mcamni baru aku tahu..
Orang pukul 6 dah balik rumah aku masih dok terhegeh2 dok buat keje.
Pagi2 buta orang dok tido aku kena stay back..

Macamana la aku nak kawin nanti kan?
Sian laki  ngan anak aku kena tinggal..

Korang nak anak korang keje apa?
Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...