Sunday, October 30, 2011

Duit Lesap Dengan Satu Panggilan

Tadi ada baca article ni kat myMetro
Kisah pasal sorang artis dari kumpulan 7 icons yang kehilangan duit lepas terima 1 panggilan.
Katanya dia terima call dari seseorang dan orang tu suruh transfer duit dalam akaun ayahnya.
Yang peliknya masa dia transfer tu xkan la x bagi tau nama pemilik akaun tu pulak?
Yer x? Apapun aku xnak komen pape. Benda dah nak jadi kan?

Aku rasa taktik ni banyak di gunakan sekarang.
Aku pun pernah gak terkena sekali sebelum ni.
Pemanggil ni kononnya dari syarikat insurance. Dia cakap syarikat kad kredit aku dah melantik dia untuk jadi agen insurance. So, dia akan hantar polisi insurance ni kat aku la. Dia akan mintak no kad kredit kita ngan IC untuk pengesahan. Tu je. Pastu korang akan nampak duit kad kredit korang on the spot kena deduct!

Kepada pemilik kad kredit:-
Berhati-hati lah..
Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...