Friday, October 14, 2011

Newbie blogger: Alexa Rank?

Time kat laptop aku menunjukkan pukul 8:52A:M.
Eh? x keje ke?
Hehehehe... hari ni nak p lewat sket.
Yer la, semalam kene stayback sampai pkl2 pagi tu.
Pi awal2 nnt diorg cakap rajin sangat keje pulak.
Xnak la sngat nak bodek bos ni..

Ok lah.. hari ni aku nak buat research pasal Alexa Rank





Benda ni dah lama aku dengar sejak bape bulan lepas sejak aku mula aktif dalam dunia blogging ni.
Aku dengar je k. Tapi aku xtau pape pasal benda ni.
Kalau orang cakap kat aku Alexa Rank tu sejenis kuih pun aku percaya kot sebab memang aku x tau pape.

Di kesempatan aku yang free pagi ni, aku pun mulalah blogwalking dari satu blog ke satu blog yang lain;
First dari blog Geng Penjara Dunia Lepas tu blog Jue & Hanie Kat blog ni pakat2 bercerita. Nak tau apa yang diorg cite.. Check URL kat atas yang telah di beri tu k? Pastu terserempak lak ngan blog si taugeh yang comel ni Sutera Kasih Dari sini aku pergi plak ke Bro Ahmad

Ok.. dari sini la pemahaman aku mengenai Alexa Rank ni bermula.
Baru la aku faham sket apa kegunaan Alexa Rank ni.
Testing testing la sket camne nak buat review.
Mestila buat review untuk blog sendiri.
Bangga nya aku bila dah siap.
Hehehehe..
Lepas ni baru leh review untuk blog orang lain lak..

Untuk lebih info
Cuba Google taip;-
alexa rank
alexa ranking malaysia

Memang banyak gile info.
Memang xcukup sehari ni nak google sume.
Selamat mengoogle k!

Siap! Post entry pukul 9:26A:M
Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...