Wednesday, October 12, 2011

Sayang.. Kalau abang mati sayang kawin lain x?

Hehehe.. Nak pos tajuk cintan cintun la plak aku pagi2 ni..
Bukan apa.. Saja je. Ni kan blog yang fleksibel.

Satu hari, tunang aku ada tanya.
*"Sayang.. Bila kita dah jadi suami isteri nanti, kalau abang mati sayang kawin lain x?"
Camtu la lebih kurang dia tanya aku.
Tau x apa aku cakap?
On the spot tuh, aku jawab..
"Mesti la sayang kawin lain.. Abang dah xde.. Sunyi la sayang sorg2 nnt.. Hehehe"
Terus kitaorg gaduh.




Di satu hari yang lain.
Hari aku pi kursus kawin tu.
Ada ustaz cakap, kalau untuk orang2 yang dah berkahwin(nikah yer tuan/puan/encik/cik) ni mereka akan di temukan kembali di syurga. Aku xcari la pulak ayat Al-Quran atau Hadis utk mensahihkan apa yang ustaz ni cakap. Time tu baru aku terfikir, mungkin ni agaknya nape tunang aku tnya soalan tu (*) dulu.
Kalau la, aku dah kawin ngan orang lain mesti tingal dia sorang2 kat sana. Yer x?
Sian dia..




Tu cite lama,
Sebenarnya aku saja je jawab camtu.
Saja syok menyakat dia. Suka tengok dia buat muka. Hahaha..


P/s: Untuk tunang aku yg sekarang sedang menjalani kursus ketua penerjunan.
Tolong jaga diri elok2. Jgn nak ingat best jer. Ingat Allah jugak..
Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...